پژوهشگران چینی مدعی هستند توانستند نوعی باتری انعطاف پذیر بسازند که قادر است تغییر شکل داده و حدود ۵۰۰۰ درصد کشش داشته باشد. این باتری می‌تواند جهت ساخت لنزهای تماسی چشم مورد استفاده قرار بگیرد. به گز...

پژوهشگران چینی مدعی هستند توانستند نوعی باتری انعطاف پذیر بسازند که قادر است تغییر شکل داده و حدود ۵۰۰۰ درصد کشش داشته باشد. این باتری می‌تواند جهت ساخت لنزهای تماسی چشم مورد استفاده قرار بگیرد.

به گزارش سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، پژوهشگران چینی دانشگاه پست و مخابرات نانجینگ در چین نوعی باتری لیتیوم یونی بسیار انعطاف پذیر ساخته‌اند که می‌تواند تا ۵۰۰۰ درصد کشش داشته باشد. همچنین در این باتری امکان ۷۰ چرخه شارژ نیز وجود خواهد داشت. محققان این دانشگاه برای ساخت این باتری انعطاف پذیر از مواد کشسان استفاده کردند. به گفته این پژوهشگران عملکرد این باتری پس از ۷۰ چرخه شارژ و تخلیه شارژ همچنان بهینه بوده است.

اغلب باتری‌ها به شکل قطعات سفت و سخت ساخته می‌شوند که انعطاف پذیری خاصی نداشته و نمی‌توان این خاصیت را در آنها یافت. اما با توجه به تغییرات دنیای الکترونیک می‌توان در آینده انتظار ساخت باتری‌هایی با قابلیت تغییر اساسی را نیز داشت. تیم تحقیقاتی چینی زیر نظر استاد دانشگاه پست و مخابرات نانجین به نام ون یونگ لای ساخت باتری انعطاف پذیر را آغاز کرد و توانست باتری انعطاف پذیر با امکان استفاده در هر مکان به صورت دلخواه را تولید کند.

محققان برای ساخت این باتری یک لایه نازک از خمیر رسانای حاوی نانو سیم‌های نقره را پخش کرده و سپس کربن سیاه مواد کاتد و آند مبتنی بر لیتیوم را روی یک صفحه قرار دادند. یک لایه پلی دی متیل سیلوکسان که اغلب به عنوان یک ماده انعطاف پذیر در ساخت لنزهای تماسی استفاده می‌شود روی خمیر رسانا قرار گرفت. روی لایه مورد نظر نمک لیتیوم به عنوان رسانه قوی قرار داده شد. بنابراین کلیه مواد برای ساخت پلیمر با قابلیت کشش بالا فراهم شد. لایه مورد نظر با استفاده از نور فعال شده که در نهایت به یک جامد برای انتقال یون‌های لیتیوم تبدیل شد که قابلیت کشیده شدن دارد.

منبع : منبع