از دیرباز زغال یکی از کاربردی ترین روش های مورد استفاده در پختن غذاها بوده است. زغال به غیر از پختن غذا، کاربردهای متنوع دیگری چون کباب کردن و استفاده در قلیان داشته است. زغال های سنتی زغال هایی با دود زیاد بودند که به سرعت خاکستر می شدند

از دیرباز زغال یکی از کاربردی ترین روش های مورد استفاده در پختن غذاها بوده است. زغال به غیر از پختن غذا، کاربردهای متنوع دیگری چون کباب کردن و استفاده در قلیان داشته است. زغال های سنتی زغال هایی با دود زیاد بودند که به سرعت خاکستر می شدند. دود حاصل از زغال ها و بوی به وجود آمده از زغال باعث شد جرقه فکر تولید زغال خود سوز زده شود. حال سوال این جاست، زغالی که دود نمیکند و فقط میسوزد چیست، این زغال همان زغال فشرده معروف است که طی فرآیندی متفاوت تر از زغال سنتی ساخته شده است. زغالی با قابلیت های بالا که محصولی مقتصد به حساب می آید. این زغال امروزه، یار بسیاری از مردم در سفرهای تفریحی هست. سفره هایی که اساس ناهار یا شام آن را کباب تشکیل داده است.

 

زغالی که دود نمیکند و فقط میسوزد چیست؟


بریکت های مخصوصی تولید شده که با استفاده از آن ها به تولید این زغال خاص پرداخته شده است. بریکت هایی که کاملا فشرده و حجیم می شوند تا بتوانند زغالی با قابلیت بدون دود و بدون شعله تولید کنند. این زغال نه تنها بر اساس تجربه بلکه با کمک علم نیز ساخته شده است. بنابراین نیاز است علم تولید آن را داشته باشید. در ساخت زغال های سنتی به تکنولوژی خاصی نیاز نبود و هر فرد می توانست به راحتی در طبیعت آن زغال را به وجود آورد. ماندگاری زغال خودسوز و خاکستر نشون زود هنگام آن نتیجه یک فناوری است. سازندگان این زغال بر ترکیب هیدروژن و اکسیرن کار کرده اند، آن ها  برای اشتعال زایی زغال هیدرورن را از زغال گرفته و درصدی از اکسیژن را برای آتش زدگی در زغال قرار داده اند. 

فوایت زغال خودسوز چیست؟


حال که راجع به زغالی که دود نمیکند و فقط میسوزد چیست توضیحاتی ارایه شد بهتر از از فواید این زغال نیز پرده برداری شود. زغال خود سوز، منفعت هایی دارد که در برخی موارد آن را نسبت به زغال سنتی برتری می دهد. اقتصادی بودن یکی از فواید این نوع زغال محسوب می شود. درست است قیمت زغال خودسوز در مقایسه با زغال سنتی گران تر است ولی برای پخت و پز ، کباب یا در برخی موارد قلیان از یک مقدار جزیی زغال خودسوز می توان مدت طولانی استفاده کرد. در حالی که اگر زغال سنتی باشد باید حجم زیادی از زغال خریداری شود. سهولت استفاده را می توان فایده دیگر این زغال دانست. همانطور که‌می دانید زغال سنتی برای روشن و کارایی شدن باید بادبزن طولانی مدت شود که خستگی مفرط به همراه دارد. در واقع نیروی روشن بودن زغال سنتی باد است و اگر متوقف شود زغال خاموش می شود. زغال خود سوز به باد نیاز نداشته و تا هر زمانی که بخواهید روشن است. نداشتن خاکستر دیگر مزیت زغال خودسوز است. خاکستر باعث ایجاد آلودگی شده و طعم غذاهایی که با زغال پخته می شوند را تغییر می دهد. علاوه بر این زغال خود سوز، حافظ محیط زیست بوده و عارضه ای برای آن ایجاد نمی کند. برای ایجاد این زغال نیاز به از بین بردن درختان در سراسر جنگل های ایران نخواهید. 

روش های تولید زغال خودسوز چیست؟


چندین روش وجود داشته که از آن برای زغال خودسوز استفاده می کنند. در روش اول با استفاده از یک وسیله مخصوص تمام آب که همان عنصر هیدروژن بوده از بافت های بریکت ها جدا می شود. فعالیت بعد، خارج کردن اکسیژن است. با خروج هیدروژن و اکسیژن به راحتی می توان از یک بریکت، زغال خودسوز به وجود آورد. در روش دیگر برای فعال کردن زغال از ترکیب شیمیایی خاصی استفاده می شود. این ترکیب نباید در فضای آزاد بماند؛ زیرا در هوا پخش شده و موادشیمیایی کارایی جرقه ای خود را از دست می دهد. پودری وجود دارد که به زغال تولید شده می زنند. این پودر برعکس محلول شیمیایی دوام زیادی داشته و زغال خودسوز را تا ساعت ها قابل مصرف می کند. پودر مذکور بعد از اتمام فرآیند تولید زغال و در مرحله آخر بر روی زغال ها پاشیده می شود. قیمت زغال خودسوز بر طبق  راهی که برای خلق زغال به کارگرفته شده متفاوت است. البته کیفیت هر نوع زغال نیز با یکدیگر تفاوت  هایی دارد. بنابراین بهترین کار قبل از خرید زغال خودسوز خواندن مطالبی راجع به این زغال است.که خط تولید زغال فشرده را میتوانید از ایمان زغال تهیه کنید