برای راه‌اندازی یک سایت، سرویس‌های میزبانی زیادی وجود دارد که از میان آنها، سرورهای مجازی و اختصاصی از محبوب‌ترین موارد هستند. هرکدام از این سرویس‌ها، مزایا و معایب خود را دارند و همین مسئله، انتخاب ک...

برای راه‌اندازی یک سایت، سرویس‌های میزبانی زیادی وجود دارد که از میان آنها، سرورهای مجازی و اختصاصی از محبوب‌ترین موارد هستند. هرکدام از این سرویس‌ها، مزایا و معایب خود را دارند و همین مسئله، انتخاب کردن را برای کاربران دشوار می‌کند. به همین بهانه، در ادامه می‌خواهیم به صورت دقیق در مورد تفاوت های سرور مجازی و سرور اختصاصی صحبت کنیم تا بهترین تجربه از راه‌اندازی وب‌سایت برای شما رقم بخورد.

پیش از آن که مستقیما سراغ این تفاوت‌ها برویم، بهتر است ابتدا تعریفی درست از هر کدام از این سرویس‌ها داشته باشیم.

سرور اختصاصی چیست؟

سرور اختصاصی نوعی از میزبانی وب است که در آن، همه یک سرور فیزیکی و منابع آن برای ذخیره اطلاعات مربوط به وب‌سایت در اختیار کاربر قرار می‌گیرد. از آنجایی که منابع این سرورها با دیگر افراد به اشتراک گذاشته نمی‌شوند، خریداران می‌توانند بالاترین سطح از سرعت و امنیت را تجربه کنند. این موضوع همچنین دست شما برای شخصی‌سازی سیستم‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری سرور متناسب با نیازهایتان را تا حد زیادی باز خواهد گذاشت.

سرورهای اختصاصی جایی کارامد هستند که بخواهید به صورت روزانه، حجم قابل توجهی از ترافیک را مدیریت کرده یا به سطحی بسیار بالا از ایمنی دسترسی داشته باشید. به علاوه، افرادی که به دنبال راه‌اندازی یک وب‌سایت حرفه‌ای با سیستم عامل اختصاصی خود هستند، می‌توانند روی این سرورها حسابی ویژه باز کنند.

سرور مجازی چیست؟

سرور خصوصی مجازی یا VPS، ترکیبی از مشخصه‌های یک سرور اختصاصی و یک سرور اشتراکی است و کاربران آن به صورت مشترک از منابع موجود روی یک سرور واحد استفاده می‌کنند. در واقع، بر خلاف سرویس‌های اختصاصی، در اینجا داده‌ها و اطلاعات مربوط به وب‌سایت شما در کنار اطلاعات افراد دیگر روی یک سرور قرار گرفته و به وسیله تکنولوژی‌های مجازی‌سازی، منابع سخت‌افزاری موجود بین تمام افراد به اشتراک گذاشته می‌شود.

فرق سرور مجازی و اختصاصی

فارغ از اینکه سراغ کدام‌یک از سرورها را برای میزبانی وب انتخاب می‌کنید، امکاناتی بسیار گسترده در اختیار شما قرار می‌گیرد تا مشکلی در راه‌اندازی سایت وجود نداشته باشد. اگرچه برای استفاده از این سرویس‌ها نیازی به پرداخت هزینه‌های بسیار بالا نیست، ولی برای انجام درست کارها، کاربران باید تا حدودی با شیوه مدیریت سرورها آشنا باشند.

در پایین، نگاهی کلی به تفاوت های سرور اختصاصی و مجازی خواهیم داشت.

امنیت

اولین فرق سرور مجازی و اختصاصی، سطح امنیت آنهاست. اگرچه هر دو این سرورها عملکردی عالی در تامین امنیت داده‌ها شما دارند، ولی یک تفاوت اساسی بین آنها دیده می‌شود: یک VPS، داده‌های شما را در کنار داده‌های دیگر افراد بر روی یک سرور ذخیره می‌کند. اگرچه هرکدام از این سرورها به صورت کاملا مستقل از یکدیگر عمل می‌کنند، ولی امنیت نهایی شما به سیستم امنیتی دیتاسنتر بستگی خواهد داشت. این در حالی‌ است که در یک سرور اختصاصی، داده‌های هر کسی به صورت مستقل و جداگانه ذخیره خواهد شد و دیگر نیازی به نگرانی در مورد نفوذ به دیگر بخش‌ها بر روی سرور اصلی نخواهد بود.

با این حال، نباید فراموش کرد که راهکارهای متعددی برای تامین امنیت سرورها وجود دارد و اگر به‌درستی از آنها استفاده شود، نیازی به نگرانی در مورد نفوذ و سرقت اطلاعات نخواهد بود.

تخصیص منابع و سرعت

یکی دیگر از مهم‌ترین موارد، به شیوه تخصیص منابع مربوط است. در VPS، یک سرور فیزیکی با استفاده از فناوری‌های مجازی‌سازی به چندین بخش مستقل تقسیم می‌شود. در نتیجه، با اینکه تمام مشتریان در حال استفاده از یک سرور فیزیکی مشترک هستند، اما آدرس IP و تنظیمات اختصاصی خود را دارند؛ هرچند، این مسئله باعث محدود شدن منابع نیز می‌شود چرا که تمام منابع سخت‌افزاری مربوط به سرور، به صورت اشتراکی توسط چند نفر استفاده می‌شود. در نتیجه، اگر شما به منابع سخت‌افزاری بیشتری نیاز داشته باشید، با افت سرعت مواجه خواهید شد.

این در حالی ا‌ست که سرورهای اختصاصی با بهره‌مندی از منابع اختصاصی، همواره شرایط پایدارتری داشته و خبری از اشتراک‌گذاری منابع آنها با سایر افراد هم نیست. در نتیجه، وب‌سایت شما می‌تواند از تمام ظرفیت سرور به صورت کاملا اختصاصی استفاده کرده و همواره بالاترین سطح از سرعت را ارائه کند.

البته، امروزه تکنولوژی‌های جدیدی را می‌توان روی سرورهای مجازی پیدا کرد که به واسطه آنها، وب‌سایت شما می‌تواند از منابع دیگر افراد موجود در سرور تا زمانی که به آنها نیاز ندارند، استفاده کرده و سرعت را افزایش دهند. با این حال، چنین چیزی را نمی‌توان با سرعت بالا و ثابت سرورهای اختصاصی مقایسه کرد.

مقیاس پذیری

مقیاس‌پذیری یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی است که هنگام خرید سرور مجازی یا اختصاصی باید در نظر گرفت. این مسئله به‌ویژه زمانی اهمیت پیدا می‌کند که در مورد مقدار منابع مورد نیاز خود، اطمینان نداشته باشید. اگرچه سرورهای مجازی و اختصاصی از نظر انعطاف‌پذیری منابع با سرورهای ابری قابل مقایسه نیستند، اما VPS می‌تواند دست شما برای اضافه کردن منابع را بازتر بگذارد. سرورهای اختصاصی در آن سو می‌توانند تمام قدرت یک سرور را از همان روز اول در اختیارتان قرار داده و بسیاری از پروژه‌های بزرگ را نیز مدیریت کنند، اما در صورت نیاز به منابع اضافی، استفاده از سرورهای اختصاصی بیشتر می‌تواند هزینه‌های بالاتری را برای شما به همراه داشته باشد.

با این تفاسیر، می‌توان گفت که VPS از لحاظ مقیاس پذیری، مناسب‌تر بوده و برای شروع پروژه‌های کوچکتر می‌تواند هزینه‌های کمتری را به کاربران تحمیل کند.

قیمت و هزینه

در ادامه بررسی تفاوت های سرور مجازی و اختصاصی به یکی از مهم‌ترین مسئله‌ها یعنی هزینه می‌رسیم. برای درک بهتر، سرور مجازی را می‌توان مانند یک آپارتمان اجاره‌ای و سرور اختصاصی را مانند یک خانه مستقل اجاره‌ای در نظر گرفت. اگرچه شما از ساختمان اصلی به صورت مشترک با دیگر ساکنان این آپارتمان استفاده می‌کنید، ولی هزینه‌های آن پایین‌تر از یک خانه مستقل است.

سرورهای اختصاصی معمولا از منابع سخت‌افزاری زیادی استفاده می‌کنند و این یعنی بابت آنها باید هزینه بیشتری را هم پرداخت کرد. در آن سو، سرورهای مجازی از تنوع قیمتی بسیار بالاتری برخوردار هستند تا هر کسی متناسب با نیازهای خود بتواند گزینه مناسب‌تر را انتخاب کند. برای کسب‌وکارهای کوچک، شرکت‌های نوپا یا پروژه‌هایی که گستردگی زیادی نداشته و به منابع کمتری هم نیاز دارند، سرورهای مجازی گزینه بهتری بوده و ارزش خرید بالاتری دارند.

بهترین سایت برای خرید سرور مجازی

سرورهای مجازی با سرعت بالا و امنیت عالی خود، گزینه‌ای بسیار مناسب برای میزبانی وب به حساب می‌آیند و با هزینه‌های مقرون‌به‌صرفه و تنوع بالا در طرح‌ها می‌توانند نیازهای شما را به صورت کامل مرتفع کنند. سرودیتا یکی از بهترین شرکت‌های میزبانی وب در ایران به حساب می‌آید که انواع سرور مجازی را در کوتاه‌ترین زمان ممکن با قیمت‌های بسیار رقابتی در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

یکی از اصلی‌ترین مزایای  خرید VPS از سرودیتا، پشتیبانی فنی عالی و سریع کارشناسان آن است؛ مسئله‌ای که کمک می‌کند تا در صورت بروز مشکل یا داشتن هرگونه سوال، از بابت حل مسئله در کوتاه‌ترین زمان، اطمینان کامل داشته باشید. افزون بر این، سرورهای سرودیتا اصطلاحا اورسل نشده و کمترین تعداد از سرورها بر روی آن نصب می‌شود تا با تخصیص سطح بالای منابع، پایداری و سرعت به بالاترین سطح برسد.

منبع : منبع