نشست «رجیستری و رفع ممنوعیت واردات گوشی آیفون» به میزبانی پلتفرم «کارزار» سه‌شنبه (۱۷ مهر ۱۴۰۳) برگزار شد. حاضران در این نشست تأکید کردند دغدغه اصلی ممنوعیت آیفون نیست بلکه این ممنوعیت می‌تواند مقدمه...

نشست «رجیستری و رفع ممنوعیت واردات گوشی آیفون» به میزبانی پلتفرم «کارزار» سه‌شنبه (۱۷ مهر ۱۴۰۳) برگزار شد. حاضران در این نشست تأکید کردند دغدغه اصلی ممنوعیت آیفون نیست بلکه این ممنوعیت می‌تواند مقدمه محدودیت‌های بعدی باشد.

// Wait for the DOM content to be fully loaded document.addEventListener("DOMContentLoaded", function() { var targetElement = document.getElementById("digiad-9f021ca8ceb210361b673c009a749407"); var observer = new MutationObserver(function(mutationsList) { // Check each mutation in the list for(var mutation of mutationsList) { if (mutation.type === 'childList') { if (mutation.addedNodes.length > 0) { targetElement.style.minHeight = "152px"; } } } }); var config = { childList: true }; observer.observe(targetElement, config); });

ممنوعیت واردات آیفون قانون مصوب مجلس نیست

جلال رشیدی کوچی

«جلال رشیدی کوچی»، نماینده سابق مجلس، ۵ مهر ۱۴۰۳ در پلتفرم کارزار متنی خطاب به «مسعود پزشکیان» منتشر کرد و از رئیس‌جمهور خواست دستور بدهد مشکل واردات آیفون و رجیستری آن هرچه‌ سریع‌تر برطرف شود. این کارزار تابه‌حال بیش از ۶۲ هزار بار امضا شده است.

رشیدی کوچی در نشست ویژه این کارزار، یادآوری کرد که برخلاف تصور عمومی، خاستگاه ممنوعیت واردات آیفون نه دولت که کمیسیون اصل ۹۰ مجلس بوده است. او توضیح داد: «کمیسیون اصل ۹۰ مجلس نامه‌ای را به معاون وقت رئیس‌جمهور، آقای مخبر، نوشت که این کالا لوکس است و با چند دلیل از دولت درخواست شده بود واردات آن ممنوع اعلام شود و دولت هم همراهی کامل را انجام داد.»

این نماینده سابق مجلس تصریح کرد این دستور در قالب قانون مصوب مجلس نبوده است و کمیسیون اصل ۹۰ با اختیارات خود این نامه را ارسال کرده. به گفته رشیدی کوچی، جریان پایداری عامل فشارها به دولت برای ممنوعیت واردات آیفون بوده و در آن زمان وزارت صمت هم از این ممنوعیت استقبال کرده است.

چند سال دیگر برای خرید یک موبایل باید در صف بایستیم

رشیدی کوچی درباره استدلال موافقان ممنوعیت واردات آیفون درباره اینکه درصد کمی از مردم از این گوشی‌ها استفاده می‌کنند، گفت: «مسئله آیفون نیست. ما نگران این هستیم که این ماجرا پله‌پله پیش برود؛ امروز آیفون ممنوع بشود و فردا کل گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار. بعد هم بگویند گوشی‌های زیر ۶۰۰ دلار را هم که خودمان داریم تولید می‌کنیم و طبق قانون هرچیزی در کشور تولید می‌شود، واردات آن باید ممنوع باشد.»

او افزود: «اگر سال ۱۳۹۰ به شما می‌گفتند روزی می‌رسد که برای خرید یک پژو ۴۰۵ در صف می‌ایستید، می‌خندیدید. الان به شما می‌گویم چند سال دیگر برای خرید یک گوشی ۶۰۰ دلاری باید در صف بایستیم؛ پس الان باید جلوی این کار را بگیریم.»

نویسنده کارزار رفع ممنوعیت واردات آیفون اشاره کرد بسیاری از مخاطبان به‌دلیل بی‌اعتمادی به اثربخشی چنین کارزارهایی این کارزارها را امضا نمی‌کنند. بااین‌حال، رشیدی کوچی معتقد است این کارزار با اثبات این مسئله که ممنوع‌کنندگان واردات آیفون به اهداف خود نرسیده‌اند و این تصمیم اشتباه بوده، می‌تواند اثربخش باشد.

فیلترینگ و ممنوعیت واردات آیفون با یک خط برداشته می‌شود اما دولت می‌ترسد

رشیدی کوچی در پاسخ به سؤال دیجیاتو درباره علت تعلل دولت چهاردهم در رفع ممنوعیت واردات آیفون گفت: «کسانی که دنبال ممنوعیت آیفون هستند کمتر از ۱۰ نفر هستند اما آن‌ها فضا را امنیتی می‌کنند و وقتی امنیتی شد، کسی نمی‌تواند سمت آن برود.»

او افزود: «رئیس‌جمهور به‌عنوان رئیس شورای‌عالی فضای مجازی و رئیس شورای‌عالی امنیت می‌تواند خیلی راحت و با یک خط فیلترینگ را بردارد یا ممنوعیت واردات آیفون را بردارد اما این کار را نمی‌کند چون پایداری‌ها در مجلس فشار می‌آورند. معلوم است وقتی تقی‌پور به‌عنوان نماینده مجلس می‌گوید اگر آیفون‌ها منفجر شد، چه‌کار کنیم، وزیر صمت اصلاً سمت این قضیه نمی‌رود؛ چون از این ۱۰ نفر می‌ترسد. ما باید به سمتی برویم که زور ۱۰ میلیون مردم از زور آن ۱۰ نفر بیشتر شود.»

نویسنده کارزار رفع ممنوعیت واردات آیفون تأکید کرد: «آقای پزشکیان قول‌هایی به مردم داده و الان نمی‌تواند بگوید آرام‌آرام به این وعده‌ها عمل می‌کنم. مگر آرام‌آرام فیلتر کردند؟ با همان سرعتی که فیلتر شده، باید فیلتر برداشته شود.»

رشیدی کوچی همچنین معتقد است نهادهای امنیتی نه‌فقط موافق فیلترینگ و ممنوعیت واردات آیفون نیستند، بلکه حتی به‌صورت جدی به‌دنبال رفع این محدودیت‌ها هستند.

ایجادکنندگان محدودیت آدم‌های زیادی نیستند ولی جاهای کلیدی را گرفته‌اند

حامد بیدی

«حامد بیدی»، مدیرعامل پلتفرم کارزار، نیز این محدودیت‌ها را حاصل اتحاد سه نگاه ایدئولوژیک، اقتصادی و نفوذ خارجی دانست و گفت: «نتیجه این شورای سه‌نفره این شده است؛ وگرنه امکان ندارد ما بخواهیم این‌طوری خودکشی فناورانه بکنیم.»

مدیرعامل کارزار افزود: «همان نگاهی که منجر به فیلترینگ می‌شود، واردات آیفون را ممنوع می‌کند و همه از یک نگاه می‌آید. من هم موافقم که نماد این شورای سه‌نفره آدم‌های زیادی نیستند اما جاهای کلیدی را گرفته‌اند.»

برای رفع محدودیت‌ها باید از خودمان خرج کنیم

اهورا نیازی

«اهورا نیازی»، تولیدکننده محتوا در حوزه فناوری، در این نشست درباره بی‌رغبتی مردم به امضای این کارزار، گفت پس از اتفاقات دو سال قبل، بسیاری از افراد فعالیت در این مسیر را از پایه بی‌اثر می‌دانند.

او در انتقاد از محافظه‌کاری دیگر تولیدکنندگان محتوا گفت: «یک جایی آدم باید از خودش خرج کند. بگذارید تبلیغاتتان دو روز دیرتر بشود.»

نیازی نیز به این مسئله تأکید کرد که دغدغه اصلی نه آیفون که محدودیت‌هایی است که به‌دنبال آن در سال‌های آینده ایجاد می‌شود.

اقتصاد دیجیتال در تصمیمات در نظر گرفته نمی‌شود

رضا الفت‌نسب

در این نشست، «رضا الفت‌نسب»، عضو هیئت‌مدیره اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی، به مشکلاتی که به‌دنبال این ممنوعیت‌ها برای توسعه‌دهندگان iOS در کشور ایجاد شده پرداخت و گفت:‌ «این کار باعث می‌شود انگیزه کافی برای توسعه نرم‌افزار و سرمایه‌گذاری روی این نوع کسب‌وکارها باقی نماند. همکاری‌های جهانی با توسعه‌دهندگان iOS هم متوقف شده است. این موضوع در حوزه اقتصاد دیجیتال بسیار اهمیت دارد.»

الفت‌نسب افزود: «متأسفم که در هر تصمیمی که گرفته می‌شود، حوزه اقتصاد دیجیتال و ذی‌نفعان آن دیده نمی‌شوند.»

منبع : منبع