بلاکچین غیرمتمرکز اتریوم امکان ایجاد قراردادهای هوشمند، برنامه‌های غیرمتمرکز (dApps) و توکن‌ها را فراهم می‌سازد. اتریوم یکی از بزرگ‌ترین و محبوب‌ترین شبکه‌های بلاکچین است که هزاران گره را در سراسر جها...

بلاکچین غیرمتمرکز اتریوم امکان ایجاد قراردادهای هوشمند، برنامه‌های غیرمتمرکز (dApps) و توکن‌ها را فراهم می‌سازد. اتریوم یکی از بزرگ‌ترین و محبوب‌ترین شبکه‌های بلاکچین است که هزاران گره را در سراسر جهان دارد. ساختار و توزیع گره‌ها نقش مهمی در عملکرد، امنیت و مقیاس‌پذیری شبکه اتریوم ایفا می‌کند. گره‌ها به کاربران اجازه می‌دهند از طریق تراکنش‌ها یا مشارکت در عملکرد قراردادهای هوشمند با شبکه اتریوم تعامل داشته باشند؛ بنابراین نقش مهمی در تحلیل اتریوم دارند.

اتریوم چیست؟

اتریوم یک بلاکچین منبع باز و غیرمتمرکز است که توسعه‌دهندگان را قادر می‌سازد قراردادهای هوشمند، برنامه‌های کاربردی و توکن‌های خود را ایجاد کنند. ارز دیجیتال اتریوم (ETH) که در سال 2015 راه‌اندازی شد، پس از بیت کوین، دومین رمز ارز بزرگ از نظر ارزش بازار است.

گره چیست؟

گره‌ها اجزای ضروری یک شبکه بلاکچین هستند که تراکنش‌ها را در سراسر شبکه توزیع و تایید می‌کنند. آن‌ها یک نسخه از بلاک چین را ذخیره و نگهداری می‌کنند؛ یک دفتر کل غیرمتمرکز از تمام تراکنش‌هایی که تاکنون در شبکه انجام شده است. گره‌ها نقش مهمی در تضمین امنیت، قابلیت اطمینان و کارایی در شبکه اثبات سهام اتریوم دارند.

گره‌های PoS تراکنش‌ها را تایید می‌کنند و بلوک‌های جدید را بر اساس مقدار ارز دیجیتال در اختیار خود، به جای قدرت محاسباتی ایجاد می‌کنند. گره‌های PoS نسبت به گره‌های PoW از نظر انرژی، کارآمدتر و مقرون به صرفه‌تر هستند. این موضوع در تحلیل اتریوم منجر به مقیاس‌پذیری بیشتر شبکه و سهولت انجام تراکنش در آن خواهد شد. شما می‌توانید برای مشاهده تحلیل اتریوم اینجا کلیک کنید .

1. گره‌های کامل

گره‌های کامل، جامع‌ترین نوع گره‌ها در شبکه اتریوم هستند. آن‌ها یک نسخه کامل از بلاکچین را ذخیره ، تراکنش‌ها را تایید و آن‌ها را بین گره‌های سبک پخش می‌کنند. همچنین آن‌ها در اجماع مشارکت می‌کنند تا از خوب کار کردن شبکه اطمینان حاصل شود.

گره‌های کامل، فعال‌ترین شرکت‌کنندگان در شبکه اتریوم هستند؛ زیرا تراکنش‌ها را اعتبارسنجی و انتقال می‌دهند. با این حال، آن‌ها به مقدار قابل توجهی از منابع مانند فضای ذخیره‌سازی و پهنای باند برای کار کردن نیاز دارند.

گره‌های کامل، امن‌ترین گزینه برای شبکه اتریوم هستند، زیرا تراکنش‌ها را به‌طور مستقل تایید می‌کنند تا از صحت کامل بلاکچین اطمینان حاصل شود. با این حال، نیازهای بالای منابع، ممکن است تعداد گره‌های کامل را در شبکه محدود کند و دریچه‌ای برای نقض‌های امنیتی احتمالی باشد.

2. گره‌های سبک

گره‌های سبک که به‌عنوان کلاینت‌ها نیز شناخته می‌شوند، نسخه‌ای سبک از گره‌های کامل هستند که بلاکچین کامل را ذخیره نمی‌کنند. آن‌ها برای بازیابی و اعتبارسنجی تراکنش‌ها، به گره‌های کامل متکی هستند. آن‌ها با دستگاه‌هایی با فضای ذخیره‌سازی و قدرت پردازش محدود مانند گوشی‌های هوشمند و دستگاه‌های اینترنت اشیا کار می‌کنند.

گره‌های سبک منابع کمتری نیاز دارند؛ اما سطحی از اعتبارسنجی را قربانی سرعت تایید تراکنش می‌کنند. آن‌ها به دلیل کاهش سرعت فرآیند اعتبارسنجی، امنیت کمتری دارند. اما برای افراد و مشاغل کوچک، کاملا مقرون به صرفه هستند.

3. گره‌های بایگانی

گره‌های بایگانی، تاریخچه کامل بلاک چین شامل تمام تراکنش‌های گذشته و وضعیت‌های قرارداد هوشمند را ذخیره می‌کنند. آن‌ها برای تجزیه و تحلیل عمیق و اهداف تحقیقاتی مورد نیاز هستند، اما برای عملیات منظم شبکه ضروری نخواهند بود.

4. سوپر گره‌ها

سوپر گره‌ها مشابه گره‌های کامل هستند؛ اما منابع مهم‌تری دارند و خدمات اضافی مانند نظارت و حاکمیت را به شبکه ارائه می‌دهند؛ امری که در تحلیل اتریوم به اجرای بهتر و روان‌تر شبکه منجر خواهد شد. سوپر گره‌ها سطح امنیت بالاتری نسبت به گره‌های کامل دارند. اما تمرکز منابع آن‌ها می‌تواند خطری بالقوه در صورت هدف قرار گرفتن آن‌ها توسط یک حمله هکری باشد.

توزیع جهانی گره‌های اتریوم

گره‌های اتریوم در سطح جهانی توزیع شده‌اند و اکثر گره‌ها در آمریکای شمالی، اروپا و آسیا قرار دارند. البته در مناطق دیگر مانند آمریکای جنوبی، آفریقا و اقیانوسیه نیز گره‌هایی موجود هستند.

توزیع گره‌های اتریوم به‌طور مساوی در سراسر مناطق صورت نگرفته است. به‌عنوان مثال، اکثر گره‌ها در ایالات‌متحده واقع شده‌اند و چین و آلمان در رده‌های بعدی قرار دارند. این تمرکز را می‌توان به عواملی مانند زیرساخت، مقررات و پذیرش کاربران نسبت داد.

عوامل متعددی نظیر سیاست‌های نظارتی، زیرساخت شبکه، اتصال به اینترنت و پذیرش کاربران بر توزیع گره‌ها تاثیر می‌گذارند. بنابراین کشورهایی با چارچوب‌های نظارتی مطلوب برای ارزهای دیجیتال و زیرساخت شبکه قوی گره‌های بیشتری دارند. به‌علاوه، مناطق با تراکم بالاتر از کاربران متبحر در فناوری بلاکچین و ارزهای دیجیتال نیز گره‌های بیشتری خواهند داشت.

حریم خصوصی در توزیع گره‌های اتریوم

توزیع نامناسب گره‌ها در اتریوم می‌تواند خطری برای امنیت و حریم خصوصی کاربران و سرمایه‌گذاران باشد. تمرکز گره‌ها می‌تواند شبکه اتریوم را در برابر حملاتی مانند حملات DDoS و Sybil آسیب‌پذیر کند. این نوع حملات می‌تواند منجر به از دست دادن اعتماد، کاهش مشارکت شبکه و ضررهای مالی قابل توجه شود. اگر توزیع گره‌ها متوازن نباشد، نیاز به نظارت مستمر و به‌روزرسانی مکان‌ها و تنظیمات گره‌ها را بالا می‌برد.

ساختار و توزیع گره‌ها در شبکه اتریوم به شکل‌گیری آینده پلتفرم ادامه خواهد داد. توزیع گره یک عامل مهم در مقیاس‌پذیری اتریوم است که به توانایی شبکه برای مدیریت افزایش حجم تراکنش اشاره دارد. ساختار و توزیع گره‌ها می‌تواند بر سرعت پردازش تراکنش‌ها و همچنین ظرفیت کلی شبکه تاثیر بگذارد. بهبود توزیع گره می‌تواند به افزایش مقیاس‌پذیری شبکه و کاهش خطر تراکم منابع کمک کند.

روندهای نوظهور در توزیع گره‌های اتریوم با تلاش برای افزایش تمرکززدایی و تنوع مالکیت گره‌ها انجام می‌شود. علاوه بر این، انتظار می‌رود با حرکت اتریوم به سمت اجماع اثبات سهام، ظهور گره‌های تخصصی در آن افزایش یابد.

جمع‌بندی

ساختار و توزیع گره‌ها در اتریوم پیامدهای مهمی برای امنیت، حریم خصوصی، مقیاس‌پذیری و تحلیل اتریوم دارد. ارتقای تنوع در مالکیت گره و مکان توزیع آن‌ها می‌تواند امنیت شبکه را افزایش و خطر حملات را کاهش دهد. علاوه بر این، روندهای نوظهور در توزیع گره‌ها، مانند گره‌های تخصصی و حرکت به سمت اجماع اثبات سهام، چالش‌ها و فرصت‌های منحصر به فردی را برای توسعه شبکه ارائه می‌دهد.

منبع : منبع