روز گذشته کلیات طرح مربوط به ساماندهی صنعت و بازار خودرو کشور در مجلس مطرح شد که با موافقت 93 درصدی نمایندگان مجلس در مورد واردات خودروهای دست دوم و کارکرده همراه بود. به عبارت دیگر تنها 4 نماینده از...

روز گذشته کلیات طرح مربوط به ساماندهی صنعت و بازار خودرو کشور در مجلس مطرح شد که با موافقت 93 درصدی نمایندگان مجلس در مورد واردات خودروهای دست دوم و کارکرده همراه بود. به عبارت دیگر تنها 4 نماینده از میان 212 نماینده با واردات این دست خودروها مخالف بودند و با توجه به 3 رای ممتنع، مجلس با قاطعیتی کم نظیر نسبت به تایید این طرح اقدام کرد، اما روی دیگر سکه طرح های مجلس برای بازار خودرو، افزایش قابل توجه درصد تعرفه واردات خودروهای صفر کیلومتر توسط دولت است که از 11 درصد برای خودروهای هیبریدی و برقی تا 171 درصد را برای خودروهای بنزینی با موتورهای بیش از 2 لیتر را شامل می شود، اعدادی که نسبت به دور قبلی واردات، از افزایش تعرفه حکایت دارد.

نکته جالب و شاید نهان در این مصوبه، عدم قید ممنوعیت برای واردات خودروهایی با حجم موتور بیش از 2500 سی سی است که از سال 2014 تحت عنوان ممنوعیت واردات خودروهای لوکس در کشور اجرایی شده است. به عبارت دیگر در صورت تصویب طرح فوق در مراحل بعدی (شورای نگهبان و ...) احتمال دارد که پس از قریب به 10 سال، شاهد بازگشت خودروهای لوکس و قدرتمند با حجم موتور بالا باشیم که البته با تعرفه سنگین 171 درصدی به کشور وارد خواهند شد.

محاسبه براساس ارز مبنای 28500 تومانی

هنوز جزییات دقیق طرح مذکور روشن نیست و از سوی دیگر این احتمال وجود دارد که شورای نگهبان یا شورای عالی سیاست های کلی نظام، با این طرح مخالفت نمایند، اما آنطور که از اطلاعات فعلی مشخص است، شیوه فعلی تعرفه گذاری واردات کشور بر مبنای قیمت گذاری براساس ارز 28500 تومانی محاسبه می شود و بر این اساس با توجه به نرخ آزاد عرض، عملا برخی از تعرفه های مندرج در جداول فوق، به شیوه متفاوتی محاسبه می شوند.

سرنوشت بازار خودرو؛ مبهم و امیدوار کننده

در نهایت سرنوشت بازار پر فراز و نشیب بازار خودرو کشورمان بستگی کاملی به آزاد شدن و اجرایی شدن واردات خودروهای نو و دست دوم دارد که در صورت گشایش های کلان اقتصادی و سیاسی، محتمل به نظر می رسد، اما فارغ از آن با توجه به تعیین وزیر صمت جدید و پیش فروش کامل ظرفیت خودروسازان کشور در طرح های یکپارچه به نظر می رسد که ماه های پر نوسانی در انتظار بازار خودرو کشور باشد.

از این رو توصیه می کنیم با احتیاط نسبت به خرید و فروش خودرو اقدام نمایید و تا مشخص شدن شرایط نهایی و بازگشت آزامش، نسبت به خرید و فروش هیجانی و سرمایه گذاری در بازار خودرو صبر پیشه کنید، چرا که شرایط فعلی، آبستن تحولات بزرگی است.

منبع : منبع