«داوود زارعیان»، معاون تجاری و امور مشتریان مخابرات ایران گفت از آنجایی که تعرفههای مخابرات قانونی است، برای تعرفه فعلی مخابرات نیازی نبود مدارک را به شورای رقابت ارسال کنیم. از سویی دیگر، زارعیان تأکید کرد به درخواست شورای رقابت، مدارک لازم برای تعیین تعرفه سال 1401 به این نهاد ارسال خواهد شد.
زارعیان در برنامه میز اقتصاد شبکه خبر با بیان اینکه شرکت مخابرات همواره تمامی فعالیتهای خود را براساس مصوبات و الزامات حوزه رگولاتوری انجام داده است، گفت: «بر این اساس، به درخواست شورای رقابت، مدارک و مستندات موردنیاز نظام حسابداری خدمات تلفن ثابت برای سال 1401 را در سریعترین زمان به این شورا ارسال میکنیم و برای تعرفه فعلی نیازی به این اقدام نبوده است.»
معاون تجاری و امور مشتریان مخابرات ایران درباره تأخیر در اجرای تعرفه سال 1400 گفت: «در خرداد 1400 دستورالعمل تعرفهگذاری از طرف شورای رقابت ابلاغ شد و چندماه بعد در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات به تصویب رسید که پس از یک پروسه تقریباً یکساله، بالاخره در شهریور 1401 به تصویب ستاد تنظیم بازار رسید و بعد از آن اجرایی شد.»
او همچنین در ادامه گفت: «براساس این مدل، تعرفهگذاری در تهران 20 هزار تومان، در مراکز استانها 15 هزار تومان و در سایر شهرها 10 هزار تومان از مشتریان دریافت شده و بستههای مکالمه رایگان به آنها داده میشود که بهصورت مفصل به مشتریان توضیح داده شده است.»
معاون تجاری و خدمات مشتریان شرکت مخابرات ایران افزود: «تعرفهگذاری خدماترسانی در کمیسیون تنظیم مقررات انجام شد و در ادامه ستاد تنظیم بازار نیز بهصورت قانونی موضوع را ابلاغ کرد که مخابرات نیز بر این اساس عمل میکند.»
به باور او تعرفهگذاری خدمات ارتباطی با مشکلاتی مواجه است و در این راستا تمام نهادها باید به این بخش نگاه حمایتی داشته باشند.
آسیبدیدن کارکنان مخابرات از عدم تغییر تعرفه ثابت مخابرات
به گفته زارعیان عدم تغییر تعرفه تلفن ثابت در طول 12 سال گذشته نهتنها منجر به عدم پیشرفت و توسعه حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات شده، بلکه تمام کارکنان مخابرات و خانوادههایشان را تحت تأثیر قرار داده است.
او با تأکید بر اینکه اگر مشکلات حوزه تعرفه و توسعه مخابرات حل شود، مخابرات متحول میشود و در این صورت شاهد اثرات مثبتی بر زندگی مردم و کیفیت خدمات خواهیم بود، گفت: «تعرفههای جدید تلفن ثابت براساس دستورالعمل شورای رقابت و مصوبه سازمان تنظیم مقررات و ستاد تنظیم بازار اعمال شده است.»
باتوجه به تأکید معاون تجاری و امور مشتریان مخابرات ایران بر تأثیری که تعرفه مخابرات طی 12 سال گذشته بر زندگی کارکنان مخابرات و خانوادههایشان گذاشته، یکی از دلایل اصلی تلاش مخابرات مبنی بر تصویب افزایش تعرفهها، تأمین بودجه برای ارائه خدمات بهتر به کارمندان مخابرات است.
زارعیان با یادآوری اینکه آخرینبار تغییر تعرفه شرکت مخابرات ایران در سال 1382 در شورای اقتصاد وقت تصویب شد، گفت: «از سال 1382 تا سال 1392 اتفاقی نیفتاد و از این سال با اجرای طرح همکدی و کاهش درآمد زیانهای بیشتری به بخش ثابت وارد شده است.»
هرچند باتوجه به اهمیت توسعه نیروی انسانی و حمایت از آن، این موضوع باید پیش از اینها هم مورد توجه قرار میگرفت. اما سؤال اساسی اینجاست که طی این 12 سال مطرحشده، درآمد و جریان تأمین هزینهها بر چه اساسی پیش رفته است؟ از سویی دیگر، آیا شرکت مخابرات محل درآمد شفاف دیگری برای توسعه زیرساختها و حمایت از کارمندان خود در اختیار ندارد؟ با وجود همه این مسائل، چرا طی این سالها روند افزایش تعرفهها به شکل هوشمندانه و پلکانی تغییر نکرده تا امروز شاهد چالش بین کاربران و مخابرات نباشیم؟
زارعیان: درآمد مخابرات و ارزش بازار با هم تناسب ندارند
او در این گفتوگوی خبری با توضیح درباره روند تغییر تعرفهها از سال 1395، گفت: «نهایتاً در سال 95 در تعرفهای که به مخابرات داده شده بود هم ساختار تعرفه تغییر کرد و از پالس به دقیقه تبدیل شد و هم آبونمان هم از مشترکین گرفته میشد که توسط دیوان عدالت اداری حذف و زیان سنگینی به این شرکت وارد شد.»
به باور زارعیان نسبت درآمد با ارزش بازار و هزینههای مخابرات متناسب نیست و هروقت این دو متناسب با یکدیگر شوند، خدمات مخابرات توسعه پیدا خواهد کرد و این شرکت به مشتریان خدمات بهتری را ارائه میدهد.
یکی از نگرانیهای مشترکین تلفن ثابت پرداخت آبونمان ثابت، آن هم در شرایطی بود که هیچ استفادهای از خط تلفن خود نمیکنند. نکته جالب توجه در واکنش به این نگرانی مشترکین اظهار نظر زارعیان مبنی بر امکان پسدادن خط تلفن است.
او در توضیحات خود درباره این مشترکین گفت: «مشترکینی هم که در حال حاضر استفادهای از خط تلفن ثابت ندارند، میتوانند آن را به مخابرات و صنعت ارتباطات کشور بهمنظور استفاده دیگر هموطنان باز پس دهند.»
زارعیان همچنین در بخش دیگری از توضیحات خود با تشریح روند افزایش نیافتن تعرفهها گفت: «طرحهای جبرانی بخشی از هزینه همکدسازی علیرغم قول دولت هرگز ابلاغ نشد. همچنین علیرغم اینکه همه اذعان داشتند و دارند که مخابرات زیربنای ارتباطات و اطلاعات است، در دولت یازدهم و دوازدهم کمک شایانی به این صنعت نشد.»
با وجود توضیحاتی که زارعیان در پخش زنده میز اقتصاد با حضور نماینده شورای رقابت ارائه کرد، همچنان هزینه ثابت 20 هزار تومانی مشترکان تهرانی و 15 هزار تومانی مشترکان شهرستانها موضوع مهمی است که به آن پاسخ شفافی داده نشده است.
آنچه به شکل عملیاتی در حال اجراست، افزایش تعرفههاست و مصرفکننده این هزینه را از آبونمان، مصرف و نگهداری تفکیک نمیکند.
منبع : منبع
17th November 24