مغز خاطرات را برای مدتهای مختلف ذخیره میکند، آنها را تا حدودی تغییر میدهد و گاهی ممکن است آنها را پاک کند. دانشمندان با هدف درک فعالیت حافظه در مغز، مطالعه جدیدی را روی مدلهای موش انجام داده و بررسی کردند که چگونه خاطرات در هیپوکامپ ذخیره و تغییر داده میشوند. هیپوکامپ ساختاری کوچک و پیچیده از مغز است که نقش مهمی در یادگیری، حافظه و احساسات ایفا میکند.
به گزارش سریس اخبار علمی تکنا، محققان دانشگاه بازل در سوئیس دریافتند که خاطرات تجربیات خاص به عنوان چندین نسخه موازی در حداقل سه خوشه مختلف از نورونها در مغز ذخیره میشوند. این خوشهها در مراحل مختلف رشد جنینی ظاهر میشوند. این نسخهها از نظر مدت زمان، قابلیت تغییر و حساسیت به حذف با گذشت زمان متفاوت خواهند بود. دانشمندان به دنبال شناخت دینامیک مغز بودند که خاطرات را حفظ و تطبیق میدهد تا درک کنند که چگونه این فرآیندها به یادگیری از تجربیات گذشته و تصمیمگیری در محیطهای در حال تغییر کمک میکنند.
تیم تحقیقاتی نشان داد که فعالسازی و زمانبندی نسخههای خاص حافظه میتواند تأثیر قابل توجهی بر نحوه یادآوری، تغییر و استفاده از خاطرات ما داشته باشد. فلاویو دوناتو از دانشگاه بازل در بیانیهای رسمی توضیح داد که مغز با چالشهای چشمگیری در مورد حافظه مواجه است.
دوناتو میگوید: «از یک طرف، باید آنچه در گذشته اتفاق افتاده را به خاطر بسپاریم تا به ما کمک کند دنیایی که در آن زندگی میکنیم را درک کنیم. از سوی دیگر، باید خود را با تغییراتی که در اطراف ما رخ میدهد سازگار کنیم، بنابراین خاطرات ما نیز باید برای کمک به ما در انتخابهای مناسب برای آینده تغییر کنند. درک اینکه چگونه تجربیات گذشته بر تصمیمگیری تأثیر میگذارد میتواند حیاتی باشد، زیرا خاطرات به موجودات زنده کمک میکنند تا از گذشته بیاموزند و خود را با شرایط متغیر سازگار کنند، در نتیجه بر تصمیمات و رفتار آینده تأثیر میگذارند.
دانشمندان خاطرنشان میکنند که تا قبل از کشف نسخههای چندگانه حافظه، مکانیسم پشت کنترل پویایی حافظه توسط مغز به شکل یک راز باقی مانده بود. با مطالعه هیپوکامپ در موشها، تیم تحقیقاتی مشاهده کرد که نسخههای موازی از خاطرات ذخیره شده در خوشههای نورونی در مراحل مختلف رشد جنینی ظاهر میشوند.
این نسخهها در طول زمان از نظر دسترسی متفاوت هستند، به طوری که نورونهای اولیه خاطرات طولانی مدتی را حفظ میکنند که تنها پس از مدتی قابل دسترسی میشوند، در حالی که نورونهای ثانویه خاطراتی را ذخیره میکنند که در ابتدا قوی هستند اما با گذشت زمان محو میشوند. نورونهای مرحله میانی خاطرات پایدارتری را ذخیره میکنند.
ویلده کوییم، نویسنده اول این مطالعه، اظهار داشت: «نحوه ذخیره خاطرات در مغز نشاندهنده انعطافپذیری مغز است که ظرفیت حافظه عظیم آن را تقویت میکند. این انعطافپذیری در ذخیرهسازی حافظه توضیح میدهد که چگونه مغز ما میتواند خاطرات را با گذشت زمان تطبیق دهد و به ما کمک کند تا از تجربیات جدید بیاموزیم در حالی که همچنان خاطرات مهم طولانیمدت را حفظ کنیم.
بیانیه محققان بر این نکته تأکید میکند که پایداری از طریق پویایی یک عمل ظریف برای حفظ تعادل است که اکنون ممکن است نقطه ورودی برای درک کامل آن را داشته باشیم. این یافته میتواند به دانشمندان در درمان مشکلاتی مانند خاطرات آسیبزا که ممکن است برای فرد بسیار طاقتفرسا یا شدید باشد کمک کند.
همچنین میتواند در بازیابی خاطراتی که محو شدهاند یا گم شدهاند کمک کند و روشهای جدیدی برای مدیریت و بهبود سلامت روان ارائه دهد. محققان اکنون در تلاش هستند تا عامل اصلی نحوه رمزگذاری و تغییر خاطرات در مغز را درک کنند و این میتواند منجر به راههایی برای کاهش تأثیر خاطرات مزاحم شود.
پیشنهاد ویژه : شروع کسب درآمد از کوین جدید تلگرام |
پیشنهاد ویژه : اخبار همستر کامبت (کد مورس، حل معما و کد کمبو) |
پیشنهاد ویژه : قیمت ارز دیجیتال |
پیشنهاد ویژه : تعمیر کامپیوتر تهران |
پیشنهاد ویژه |
10th November 24