تلسکوپ جیمز وب تاکنون توانسته تصاویر بسیار زیبایی از اجرام کیهانی ثبت کند و حالا ین تلسکوپ توانسته یک سیاره فراخورشیدی را برای اولین بار رصد کند و آثاری از آب و دی اکسید کربن را در جو این سیاره کشف کند.
این سیاره فراخورشیدی که WASP-39 b نام دارد ظاهرا اتمسفر خاصی دارد و به همین خاطر نظر ستاره شناسان را به خود جلب کرده است. این سیاره با استفاده از ابزار طیفسنجی تلسکوپ جیمز وب شناسایی شده است و کشف دی اکسید کربن در جو آن میتواند سرنخهای خوبی را در اختیار ستاره شناسان قرار دهد.
- ناسا تصاویر سیاره مشتری را از دید تلسکوپ جیمز وب منتشر کرد
- تلسکوپ جیمز وب هر روز ۶۰ گیگابایت داده ذخیره می کند
لازم به گفتن است که دانشمندان با استفاده از فناوری طیفسنجی قادر هستند همه مواد تشکیل دهنده اتمسفر یک سیاره را تشخیص دهند و این موضوع از آن جهت که به دنبال سیارههایی شبیه به زمین برای یافتن نشانههای حیات هستیم بسیار اهمیت دارد.
طیفسنجی WASP-39b توسط تلسکوپ جیمز وب وجود عناصری مثل سدیم، پتاسیم، آب، دی اکسید کربن، مونو اکسید کربن و دی اکسید سولفور را در جو این سیاره نشان میدهد.
سیاره کسف شده از نظر حرارتی دمای بالایی دارد و هر چهار روز به دور یک ستاره بسیار داغ میچرخد. کشف عناصر متعدد در اتمسفر این سیاره میتواند دانشمندان را به یافتن نشانههایی از حیات در ورای منظومه شمسی امیدوار کند و باید ببینیمکه نتیجه تحقیقات آنها چه چیزی را نشان میدهد.
منبع: DigitalTrends
18th November 24