تراشه جدید که یک دانشمند ایرانی در توسعه آن نقش اساسی داشته است به جای الکتریسیته از امواج نور برای انجام محاسبات پیچیده ریاضی و آموزش هوش مصنوعی استفاده میکند.
به گزارش سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، گروهی از محققان ایرانی به سرپرستی پروفسور نادر انقطاع در دانشگاه پنسیلوانیا موفق به طراحی نوعی تراشه سیلیکونی فتونیک شدهاند که در آن برای انجام ریاضیات پیچیده و آموزش هوش مصنوعی از امواج نور به جای الکتریسیته استفاده میشود. همچنین این تراشه میتواند بسیاری از محاسبات را به طور همزمان انجام داده و به حافظه کامپیوتر برای ذخیره اطلاعات حساس نیاز ندارند. بر این کلیه کامپیوترهای مجهز به این تراشه به سیستمهای غیر قابل هک تبدیل خواهند شد.
طبق گزارشی که در این مورد منتشر شده است طراحی تراشه جدید توسط محققان ایرانی انجام گرفته و امواج نور وظیفه اصلی محاسبات پیچیده آموزش هوش مصنوعی را بر عهده خواهند داشت. همچنین با استفاده از این تراشه سرعت پردازش در کامپیوترها بسیار بیشتر از گذشته خواهد شد و مصرف انرژی نیز کاهش مییابد. افزایش سرعت انتقال دادهها و کاهش مصرف برق با استفاده از تراشههای جدید میتواند برای محیط زیست نیز بسیار مفید باشد.
طبق گفته پروفسور انقطاع در این تراشه جدید ساز و کار به گونهای است که به جای استفاده از یک ویفر سیلیکونی با ارتفاع یکسان میتوان سیلیکون را در مناطق خاص بدون افزودن مواد دیگر نازکتر کرده و همچنین انتشار نور را در تراشه به صورت کنترل شده انجام داد. این تغییرات ارتفاع میتواند باعث پراکندگی نور در الگوهای خاص از طریق انواع توزیع ارتفاع شود. با استفاده از این ساز و کار محاسبات ریاضی با سرعت بالاتری انجام خواهد شد. از مزیتهای اصلی این تراشه میتوان به حفظ حریم خصوصی اشاره کرد. بسیاری از محاسبات به صورت همزمان صورت میگیرد و بدین ترتیب نیازی به ذخیره اطلاعات حساس در حافظه نبوده و باعث غیر قابل هک شدن سیستم خواهد شد.
پیشنهاد ویژه : سرور HP |
پیشنهاد ویژه : تعمیر کامپیوتر تهران |
پیشنهاد ویژه : ترجمه رسمی آلمانی |
پیشنهاد ویژه |
پیشنهاد ویژه |
پیشنهاد ویژه |
19th November 24