هنگام انتخاب خودرو شما باید مطمئن باشید که میتوانید یک خودرو را پس از خرید، در کمترین زمان ممکن در بازار به فروش برسانید؛ در غیر این صورت چالشهای زیادی را تجربه خواهید کرد. در این بین، خودروهای چینی همواره محل مناقشه در بازار ایران هستند. هر چند بعضی از این خودروها بین مصرفکننده ایرانی محبوباند؛ اما با نگاهی به فهرست بدفروش ترین خودروهای چینی هم میتوانید چند گزینه را مشاهده کنید. سایت همراه مکانیک در مطلبی که منتشر کرده، به معرفی 5 تا از بد فروش ترین خودروهای چینی بازار ایران پرداخته که ما هم در اینجا آن مطلب را منتشر کردیم. تا پایان حتما با ما همراه باشید.
بدفروش ترین خودروهای چینی بازار ایران
بد فروش بودن یک خودرو تنها به انتظار مدت زمان طولانی برای پیدا شدن مشتری در بازار مربوط نمیشود. بلکه در خصوص خودروهای بد فروش چینی باید توجه داشته باشید که معمولا مجبور خواهید شد آنها را زیر قیمت واقعی در بازار بفروشید. این موضوع از نظر مالی هم ممکن است برای شما ضرر و زیان زیادی به همراه داشته باشد. بررسیهای کارشناسان همراه مکانیک از وضعیت خرید و فروش بازار، نتایج جالبی را به همراه داشته است. 5 مورد از بد فروش ترین خودروهای چینی حاضر در ایران عبارتاند از:
1. جک J4
جک J4 یکی از خودروهای مونتاژی شرکت کرمان موتور است. کرمان موتور محصولات پرطرفداری در بین خودروهای چینی مانند جک S3 را روانه بازار کرده است. اما جک جی 4 نتوانست آن طور که باید و شاید نظر مثبت بازار خودرو ایران را جلب کند. این خودرو در حال حاضر نیز در بازار تولید میشود.
یکی از نشانههای قرار گرفتن جک J4 در بین بد فروش ترین ماشین های چینی، فاصله کم بین قیمت کارخانه و بازار آن است. در اسفند 1402، فاصله کمتر از 60 میلیون تومان بین قیمت درب کارخانه و بازار این خودرو وجود دارد.
مهمترین انتقاد وارد شده به این خودرو، ضعف پیشرانه است. موتور 1.5 لیتری این خودرو حداکثر قدرت 103 اسب بخار را تولید میکند و شتاب صفر تا صد آن حدود 14 ثانیه زمان میبرد. این مشخصات برای علاقهمندان به سرعت چندان وسوسه کننده نیست. مصرف سوخت ترکیبی 7.8 لیتر این خودرو هم آن را در جمع خودروهای نسبتا پرمصرف قرار میدهد.
با نگاهی به آپشنهای جک J4، جای خالی سانروف، نمایشگر مرکزی، صندلی برقی، گرمکن صندلی و مواردی از این دست به چشم میخورد. ترمز عقب این خودرو هم از نوع کاسهای است که یه نقطه ضعف به حساب میآید.
طراحی جک J4 در بخش داخلی و خارجی فاصله نسبتا زیادی با هم دارند. طراحی داخلی از المانها و ویژگیهای قابل قبولی برخوردار است؛ اما در بدنه ماشین طراحی ساده و تقریبا بدون هیچگونه ایده خلاقانه را مشاهده میکنید.
تجربه رانندگی با خودروهای مختلف نیز همواره محل مناقشه است. بررسی نظرات برخی از رانندگان جک J4 نشان میدهد که آنها از سیستم تعلیق نسبتا خشک، نفوذ صدا به داخل کابین در سرعتهای بالا و مشکلات برقی خودرو گلایهمند هستند.
2. تیگارد X35
در بین بد فروش ترین خودروهای چینی باید به تیگارد X35 هم اشاره کنیم. واقعیت از این قرار است که دلیل بازار نه چندان مناسب این خودرو، بیش از آنکه ناشی از مشخصات فنی و ویژگیهای طراحی آن باشد، مربوط به ناشناخته بودن تیگارد X35 است.
سانیار موتور پارسیان نام شرکت عرضه کننده این خودرو در ایران است که سابقه چندانی ندارد. ضمن اینکه عرضه تیگارد X35 در تعداد محدود صورت گرفته است. بههمین دلیل خریداران در بازار نسبت به آن شناخت کافی ندارند و با احتیاط برخورد میکنند.
شبکه خدمات پس از فروش این کشور در سطح کشور نیز آن طور که باید و شاید کامل نیست. ضمن اینکه تعمیرکاران حرفهای و متخصص تیگارد X35 نیز راحت پیدا نمیشوند.
در کنار این موارد باید توجه داشته باشید که نسبت به قیمت خودرو انتظار وجود آپشنهای رفاهی بیشتری در آن میرود. بهعنوان مثال خبری از دوربین 360 درجه، تهویه مطبوع اتوماتیک، اتوهلد و برخی از رادارهای کمکی راننده در این ماشین نیست. همچنین بخش بار خودرو هم ظرفیت چندان زیادی ندارد. بعضی از رانندگان هم نسبت به عملکرد کند گیربکس اتوماتیک تیگارد X35 گلایه دارند.
3. مکث تیارا
مکث تیارا یکی از خودروهای چینی است که در سال 2021 طراحی شد و به فاصله کوتاهی توسط مکث موتور روانه بازار ایران گردید. مکث تیارا بیشتر به عنوان یک شاسی بلند خانوادگی با ظرفیت 7 نفر شناخته میشود. مشخصات فنی این خودرو باعث شده تا هیچگاه نتوان به آن لقب خودروی اسپرت داد.
قدرت موتور 155 اسب بخار و گشتاور 215 نیوتن متر باعث میشود در وهله اول تصور کنید با پیشرانه قدرتمند روبهرو هستید. این در حالی است که وزن 1610 کیلوگرمی مکث تیارا همه معادلات را به هم میزند. مشخصات فنی پیشرانه در مقایسه با وزن سنگین ماشین چندان هم ایدهآل نیست.
دلایل قرار گرفتن مکث تیارا در جمع خودروهای بد فروش چینی هم تا حد زیادی شبیه به تیگارد ایکس 35 است. این خودرو نیز در تعداد محدود ظرف سالهای 1401 و 1402روانه بازار شد. خدمات پس از فروش چندان مناسبی ندارد. بسیاری از تعمیرکاران هم نسبت به آن آشنایی کافی ندارند. ضمن اینکه مکث تیارا نسبت به کیفیت سوخت حساسیت زیادی دارد.
4. راین R3
خودروسازی راین در شهریور سال 1401 ماشین راین R3 را روانه بازا کرد. یک هاچ بک کراس عجیب که اصلا در بازار مورد توجه قرار نگرفت. مهمترین دلیل قرارگیری این خودرو در جمع بد فروش ترین خودروهای چینی، طراحی عجیب آن است. سبک طراحی این خودرو مربوط به دو دهه قبل است. هیچ یک از بخشهای بدنه راین R3 هماهنگی ندارند. در کابین این خودرو نیز خبری از خلاقیت نیست و همه قسمتها در نهایت سادگی طراحی شدهاند.
پیشرانه قدیمی با موتور 1.3 لیتری تنفس طبیعی برای راین R3 تعبیه شده است. قدرت 90 اسب بخار و گشتاور 116 نیوتن متر نیز به خوبی نشان میدهد که با یک ماشین کاملا معمولا سروکار داریم. آپشنهای رفاهی این ماشین هم چندان چشمگیر نیستند. خدمات پس از فروش راین R3 در مقایسه با سه خودرو قبلی هم در وضعیت ضعیفتری به سر میبرد. در مجموع با توجه به قیمت راین R3، گزینههای به مراتب بهتری در بازار پیش روی شما قرار دارند.
5. فردا T5
فردا T5 توسط شرکت فردا موتور در سال 1401 روانه بازار شده است. این خودرو هم تعداد کمی عرضه شده و به همین دلیل تجربیات رانندگی زیادی با آن در دسترس نیست. ضمن اینکه از نظر خدمات پس از فروش و مکانیک ماهر هم در وضعیت ایدهآل نیست.
وزن 1575 کیلوگرمی فردا T5 باعث شده تا موتور 1.5 لیتری توربو با قدرت 156 اسب بخار و گشتاور 230 نیوتن متر، پیشرانه متوسط برای آن بهحساب بیاید. طراح داخلی و خارجی این خودرو هم استاندارد است و خبری از شگفتانههای هیجان انگیز در هیچ بخش طراحی فردا T5 نیست. مصرف سوخت حدود 7.8 لیتر ترکیبی را برای آن شاهد هستیم. در محدوده قیمت این خودرو، رقبای قابل توجهی در بازار وجود دارند.
کلام پایانی
در این مطلب به معرفی 5 تا از بد فروش ترین خودروهای چینی بازار ایران پرداختیم. دقت داشته باشید که بد فروش بودن یک ماشین در بازار الزاما به معنی منفی بودن تمام مشخصات آن نیست. بعضا انتشار اخبار نادرست یا بعضی حواشی پیرامون یک خودرو هم باعث ایجاد جو منفی در بازار میشود. بههر ترتیب پیشنهاد میکنیم برای خرید خودروهای بد فروش چینی جانب احتیاط را در نظر بگیرید. بهخصوص اگر جزء کسانی هستید که خیلی زود به دنبال تعویض خودروی خود میروید.
منبع متن: همراه مکانیک
منبع : منبع
18th November 24