معاون علمی و فناوری رئیس جمهور اعتقاد دارد جامعه نخبگی نباید به تب مهاجرت دامن بزند و اینکه «جو ما را بگیرد و بگوییم همه دارند می روند» هم غلط است. دهقانی باور دارد یکی از دلایل جدی افزایش شیب مهاجرت از ایران در حال حاضر، شیوع کرونا در سالهای گذشته بوده است.
به گزارش دیجیاتو و به نقل از مهر، «روح الله دهقانی فیروزآبادی»، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور که ریاست بنیاد ملی نخبگان را هم بر عهده دارد، در نشستی با تعدادی از نخبگان و دانشجویان ایرانی خارج از کشور به بحث مهاجرت اشاره کرد و گفت:
بحث مهاجرت را یک بحث جدی می دانم و آمارهای مختلفی از نهادهای مختلف در اختیار داریم. اعلام شده ۶ هزار پزشک و پرستار سال گذشته مهاجرت کردند، بله این آمار درست است اما چند نفر از این افراد برای گذراندن دورههای تخصصی رفتند؟ اینکه بحث مهاجرت را قائم کنیم، قطعاً ضرر میرساند و یا در مقابل جو ما را بگیرد و بگوییم «همه دارند می روند»، هم غلط است.
دهقانی معتقد است یکی از دلایل جدی افزایش شیب مهاجرت از ایران در حال حاضر، شیوع کرونا در سالهای گذشته بوده است: «با عبور از این شرایط و رفع محدودیتها، در حال حاضر تصمیم افراد برای مهاجرت عملیاتی شده است. قطعاً مسائل سیاسی نیز یکی دیگر از دلایل مهاجرت نخبگان به شمار میرود.»
او با تأکید بر اینکه فضاسازیهای غیرواقعی نیز در مهاجرت مؤثر است، اظهار داشت: «این طور نیست که سایر کشورها برای ما فرش قرمز پهن کردهاند. اینکه میگویند بچههای ما کشور را راحت رها میکنند و میروند درست نیست. آنها به این کشور عِرق دارند و به نظرم نکته مهم این است که جامعه نخبگی نباید به تب مهاجرت دامن بزند. موضوع مهاجرت موضوعی است که نه با هیجان و نه با لاپوشانی کردن باید به آن نگاه کنیم.»
تدارک گرنت حداقل 50 میلیون تومانی
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری از برنامهریزی برای راهاندازی آزمایشگاه ملی با پذیرش هزار نفر با گرنت حداقل 50 میلیون تومان خبر داد و گفت: «ما باید ظرف یکی دو سال آینده به این موضوع برسیم.»
دهقانی در ادامه به مطالبه نخبگان در خصوص شغل و خدمت سربازی اشاره کرد و گفت: «در رابطه با اشتغال نخبگان، سامانهای تحت عنوان کانکت برای همکاری با متخصصان ایرانی و نخبگان ایرانی خارج از کشور راه اندازی شده که آنها را به داخل وصل میکند. همچنین قرار است در این سامانه قابلیتی ایجاد کنیم تا به دانشجویانی که ترجیح میدهند به خارج از کشور مهاجرت کنند دسترسی پیدا کرده و با آنها ارتباط برقرار کنیم.»
به گفته وی طی یکی دو ماه گذشته 110نفر از نخبگان خارج از کشور توانستند پروژههای فناورانه را جایگزین خدمت سربازی کنند:
«گذراندن دوره خدمت سربازی، قانون این کشور است اما در عین حال فرصتهایی نظیر امکان گذراندن دوره سربازی در شرکتهای دانش بنیان بدون هیچ گونه محدودیت و همچنین کسری خدمت سربازی با پروژههای فناورانه وجود دارد.»
رئیس بنیاد ملی نخبگان بزرگترین ضعف در شبکه نخبگانی را نداشتن رسانه و سامانه اطلاع رسانی از فرصتهای کشور دانست و گفت: «طی یکی دو ماه آینده یک سامانهای به منظور اتصال نخبگان به شرکتهای دانش بنیان در معاونت علمی راه اندازی میشود که به صورت یک اپلیکیشن بر روی موبایل نیز نصب میشود.»
او اعتقاد دارد تسهیلات و امکانات در حوزه علم و فناوری بسیار زیاد است و باید نظام اطلاع رسانی عادلانهای برای معرفی فرصتها و امکانات راه اندازی شود.
منبع : منبع
21st November 24