شیائومی یکی از مهمترین سازندگان گوشی هوشمند در جهان است. این شرکت توانسته در سالهای اخیر تبدیل به رقیب جدی اپل و سامسونگ شود و حالا سومین بازیگر اصلی بازار گوشی هوشمند در دنیاست.
یکی از دلایل موفقیت شیائومی معرفی گوشیهای زیاد است. خوب یا بد، شیائومی یکی از شرکتهایی است که گوشیهای زیادی، هم در برند اصلی خود و هم در زیر برندهای ردمی، پوکو و بلک شارک تولید میکنپ. این به معنای آن است که مشتریان میتوانند انتخابهای زیادی از بین گوشیهای شیائومی داشته باشند. با اینحال، پیدا کردن بهترین مدل از بین آنها نیز ممکن است کمی دشوار باشد.
ما در اینجا سعی کردهایم تا بهترین گوشیهای ۲۰۲۳ شیائومی را رتبهبندی کنیم و مزایا و معایب هر مدل را در کنار آخرین قیمتها و مشخصات بارز آنها بیان کنیم. در ادامه با ما همراه باشید تا متوجه شوید کدام گوشیهای شیائومی جزو بهترینها هستند.
۱. شیائومی ۱۳ پرو – بهترین گوشی شیائومی
نقاط قوت
- عملکرد عالی
- دوربینهای عالی
- شارژ سریع ۱۲۰ وات
- عمر باتری طولانی
نقاط ضعف
- ماژول دوربین بزرگ در پنل پشتی
- قیمت بالا (۱۲۹۹ یورو)
شیائومی ۱۳ پرو توانسته بهترین مشخصه شیائومی ۱۲ پرو را به عاریت بگیرد و حتی آن را ارتقا ببخشد. تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۲ شیائومی ۱۳ پرو دارای بهرهوری انرژی بسیار بالاست و باتری بزرگتر این گوشی بهبود قابل توجهی در شارژدهی دستگاه ایجاد کرده است. از طرفی، شیائومی ۱۳ پرو مجهز به جدیدترین دوربینهای لایکا است و تقریبا میتوان گفت که ما با بهترین دوربینهایی که روی یک گوشی هوشمند میتوان پیدا کرد روبهرو هستیم؛ بهویژه دوربین اصلی ۱ اینچی آن.
البته برآمدگی ماژول دوربین پنل پشتی شیائومی ۱۳ پرو باعث ایجاد اختلال در طراحی زیبای آن شده است. با این حال، تجربه نرمافزاری دستگاه میتواند بزرگترین منبع اصلی ناامیدی باشد. البته این موضوع در مورد اکثر مدلهای شیائومی صادق است.
۲. شیائومی ۱۳ – بهترین گوشی کوچکتر شیائومی
نقاط قوت
- طراحی جمعوجور و خیرهکننده
- تراشه قدرتمند اسنپدراگون ۸ نسل ۲
- دوربین اصلی عالی
نقاط ضعف
- شارژدهی متوسط
- رقبای این گوشی مشخصات بهتری در ازای قیمت مشابه ارائه میکنند
قیمت گوشی: ۹۹۹ یورو
شیائومی ۱۳ دارای استحکام بالایی است. این گوشی بسیار خوب ساخته شده و نسبت به مدل قبلی خود دوام بالایی دارد. دوربین اصلی آن میتواند در محیطهای تاریکتر عکسهای با وضوح بالا بگیرد. همچنین تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۲ آن عملکرد فوقالعادهای دارد.
این گوشی بهترین قابلیتهای مدل شیائومی ۱۳ پرو را در یک در طراحی جمعوجور و قیمت پایینتر ارائه کرده است. البته دوربین آن با وجود اینکه عالی است، اما مثل دوربین مدل پرو نیست.
گوشی شیائومی ۱۳ تنها عیبی که دارد این است که رقبایش با همان برچسب قیمتی توانستهاند مشخصات جذابتری ارائه کنند.
۳. ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس – بهترین میانرده
نقاط قوت
- دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی عالی
- شارژ ۱۲۰ واتی عالی
- نمایشگر ۱۲۰ هرتزی عالی
- عملکرد خوب
نقاط ضعف
- دوربینهای فوقعریض و ماکرو ناامید کننده
ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس توانسته برند ردمی را از یک میانرده رقابتی به یک قاتل گوشیهای پرچمدار ارتقا دهد.
مهمترین مشخصه این گوشی دوربین اصلی ۲۰۰ مگاپیکسلی آن است. از طرف دیگر، عملکرد و نمایشگر آن جزو بهترینهایی است که در این قیمت میتوان پیدا کرد. عمر باتری آن نیز خوب است و از شارژ سریع ۱۲۰ وات پشتیبانی میکند.
بنابراین میتوان ردمی نوت ۱۲ پرو پلاس را به راحتی برای خرید توصیه کرد. نرم افزار نه چندان خوب MIUI و دوربینهای پشتی ضعیف آن تنها نکات منفی این گوشی محسوب میشوند. با این حال، این معایب چندان مهم نیستند.
۴. پوکو ایکس ۵ پرو– بهترین گوشی اقتصادی
نقاط قوت
- ارزش خرید عالی
- نازک و سبک
- نمایشگر ۱۲۰ هرتزی AMOLED در سطح پرچمدار
- دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی
نقاط ضعف
- پنل پشتی پلاستیکی نهچندان محکم
- فاقد تعهد ارتقا سیستم عامل
قیمت: از ۲۹۹ دلار
پوکو ایکس ۵ پرو از نظر مشخصات و طراحی علیرغم بدنه پلاستیکی یک گزینه بسیار عالی نسبت به قیمتاش است. نمایشگر ۱۲۰ هرتزی AMOLED آن بسیار روشن و سرزنده است و با این برچسب قیمتی، از اکثر رقبای خود بهتر است.
هرچند نرخ تازهسازی نمایشگر آن از نوع تطبیقی نیست، اما باتری آن میتواند با یکبار شارژ به راحتی بیش از یک روز دوام بیاورد. برای شارژ آن نیز میتوانید از شارژر سریع سیمی ۶۷ واتی استفاده کنید.
دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی پوکو ایکس ۵ پرو یک لذت واقعی است و میتواند جزئیات و رنگهای زیادی را در محیطهای با نور خوب ثبت کند. دوربین فوق عریض ۸ مگاپیکسلی آن نیز خوب است اما متاسفانه در مورد دوربین ماکرو ۲ مگاپیکسلی چنین چیزی نمیتوان گفت. سختافزارهای داخلی این گوشی در حد میانرده هستند و تراشه اسنپدراگون ۷۷۸G کوالکام عملکرد خوبی دارد. در کل، ما با یک گزینه بسیار وسوسهانگیز برای افراد با بودجه پایین روبهرو هستیم.
۵. شیائومی ۱۲ – بهترین مدل قدیمی
نقاط قوت
- طراحی جمعوجور
- عملکرد عالی
- دوربین اصلی خوب
- شارژ سریع سیمی و بی سیم
نقاط ضعف
- عمر باتری متوسط
- بدون استاندارد IP
- بدون دوربین تله فوتو
قیمت: از ۷۴۹ دلار
شیائومی ۱۲ یک گوشی هوشمند پرچمدار قابلاعتناست. طراحی جمعوجور آن میتواند موردپسند کسانی باشد که گوشیهای بزرگ را دوست ندارند. این گوشی همچنین دارای مشخصات خوبی مثل تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۱، نمایشگر AMOLED با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز و شارژ سریع ۶۷ وات است. این گوشی از یک دوربین اصلی و یک دوربین فوق عریض خوب بهره میبرد، اما دوربین ماکرو آن مشتریان کمتری را جذب خود خواهد کرد.
شیائومی ۱۲ علیرغم قابلیتهای خوبی که دارد، ضد آب نیست و عمر باتری چندان بالایی ندارد.
۶. شیائومی ۱۳ لایت
نقاط قوت
- باریک و سبک
- عملکرد خوب
- شارژ سریع
- نمایشگر بزرگ AMOLED
نقاط ضعف
- تنزل دوربین نسبت به گوشی شیائومی ۱۲ لایت
- مشکلاتی را برای کاربران ایجاد کرده است
هرچند ادامه موفقیت یک برند کار دشواری است، اما شیائومی توانسته با گوشی ۱۳ لایت این موضوع را ثابت کند. این گوشی دارای طراحی و ساخت دوستداشتنی است و فریم سبکوزن آن باعث شده تا بتوان در تمام طول روز بهراحتی از آن استفاده کرد. این گوشی همچنین دارای عمر باتری مناسب با فناوری شارژ سریع است.
با وجود این، دوربینهای شیائومی ۱۳ لایت کمی ضعیف هستند، بطوریکه مدل قبلی آن یعنی شیائومی ۱۲ لایت در این بخش برتری دارد. مشکلاتی نیز درباره لبههای خمیده نمایشگر آن وجود دارد. البته این گوشی داراسی عملکرد خوبی است و کیفیت دوربین آن با بهروزرسانیهای نرمافزاری بهبود یافته است. بنابراین اگر شما بهدنبال خرید یک گوشی میانرده سبک با مشخصات و عملکرد خوب هستید شیائومی ۱۳ لایت گزینه بسیار مناسبی برایتان خواهد بود.
۷. ردمی نوت ۱۲ پرو
نقاط قوت
- طراحی زیبا
- نمایشگر تخت ۱۲۰ هرتزی
- استاندارد ضد آب IP53
- دوربین اصلی عالی
نقاط ضعف
- نرم افزار خستهکننده MIUI
- حافظه محدود به ۱۲۸ گیگابایت
قیمت: در ایالات متحده موجود نیست
ردمی نوت ۱۲ پرو هرچند مثل مدل پرو پلاس شگفتانگیز نیست، اما ارزش خرید بالایی دارد. اگر شما میتوانید بدون دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی و فناوری شارژ ۱۲۰ واتی زندگی کنید، ردمی نوت ۱۲ پرو یک گزینه اقتصادی عالی است.
این گوشی مثل مدل پرو پلاس از یک نمایشگر OLED با نرخ نوسازی۱۲۰ هرتز، تراشه قدرتمند مدیاتک دایمنسیتی ۱۰۸۰ و باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی بهره میبرد و دوربین سلفی عالی مدل پرو پلاس را حفظ کرده است.
به نظر نمیرسد که کاهش رزولوشن دوربین اصلی آن به ۵۰ مگاپیکسل مشکل جدی باشد و شارژر ۶۷ واتی آن نیز در مقایسه با رقبا همچنان سریع است.
شاید رابط کاربری MIUI ردمی نوت ۱۲ پرو بزرگترین مانع خرید این گوشی باشد، بهویژه اینکه رقبای شیائومی تجربه نرم افزاری پیشرفتهتری ارائه کردهاند. حافظه داخلی این گوشی نیز محدود است و امکان افزایش آن وجود ندارد، بنابراین کاربران احتمالا نیاز به فضای ذخیرهسازی ابری خواهند داشت.
۸. شیائومی ۱۲ پرو
نقاط قوت
- طراحی ساده و صیقلی
- نمایشگر عالی
- دوربین سه گانه قوی
- شارژر سیمی ۱۲۰ وات
نقاط ضعف
- شارژدهی ضعیف
- فاقد استاندارد IP
قیمت: از ۹۹۹ دلار
شیائومی ۱۲ پرو نقاط مثبت زیادی دارد اما ضعفهایی نیز دارد. این گوشی دارای طراحی براق، نمایشگر زیبا و عملکرد فوقالعاده است. دوربین آن نیز عملکرد خوبی دارد، هرچند که در کلاس خودش بهترین نیست.
در رابطه با نقاط ضعف آن باید به شارژدهی نه چندان خوب باتری آن اشاره کنیم که البته ممکن است با بهروزرسانیهای نرمافزاری برطرف شود.
۹. پوکو F4 GT
نقاط قوت
- شارژ سریع ۱۲۰ وات
- عملکرد فوقالعاده
- دکمههای شولدر پاپآپ
نقاط ضعف
- شارژدهی متوسط
- بدون جک هدفون
قیمت: در ایالات متحده موجود نیست
میتوان گفت که F4 GT تلاش پوکو برای مخفی کردن یک گوشی گیمینگ تحت لوای یک طراحی ساده است. گیمرها مسلما مشخصات خوب این گوشی مثل تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۱، رم ۱۲ گیگابایتی، فناوری شارژ سریع ۱۲۰ واتی و دکمه های شولدر پاپآپ را دوست خواهند داشت.
سایر کاربران نیز از بابت اینکه پوکو F4 GT ظاهری شبیه به گوشیهای گینیمگ ندارد خوشحال خواهند بود. دوربین ۶۴ مگاپیکسلی آن نیز یک مزیت عالی محسوب میشود.
۱۰. شیائومی ۱۲S اولترا
نقاط قوت
- دوربین اصلی فوقالعاده
- عملکرد قدرتمند
- شارژدهی عالی
نقاط ضعف
- طراحی نه چندان جذاب
- دوربین سلفی ناامیدکننده
- فقط با نرم افزار چینی موجود است
قیمت: در ایالات متحده موجود نیست
شیائومی ۱۲S اولترا زمانی قدرتمندترین گوشی شیائومی بود، اما این گوشی را نمیتوان به اکثر مشتریان توصیه کرد.
دلیل اصلی آن این است که این گوشی فقط در چین عرضه شده است، بنابراین مشتریان سایر کشورها باید آن را وارد کنند. علاوه بر این، آنها مجبور خواهند بود که با مشکلاتی مثل نرمافزار چینی آن دستوپنجه نرم کنند که متاسفانه فاقد سرویسهای گوگل از جمله گوگل پلی است.
اگر شما قادر به تحمل این مشکلات هستید، شیائومی ۱۲S اولترا دستگاه قدرتمندی است. دوربین اصلی آن یک سنسور ۱ اینچی با لنز لایکا است و این همان سنسوری که در گوشی شیائومی ۱۳ پرو نیز ارائه شده است. این دوربین قادر است عکسهای بسیار دقیقی بگیرد و در محیطهای کمنور نیز عملکرد فوقالعادهای دارد.
تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۱ پلاس آن عملکرد فوقالعادهای دارد و شارژدهی باتری آن در حد عالی است. در ضمن، نمایشگر آن وضوح تصویر بسیار خوبی دارد.
نقاط منفی؟ به غیر از منحصر بودن آن به بازار چین، طراحی تفرقهانداز آن ممکن است به مذاق مشتریان خوش نیاید.
مشاوره خرید گوشیهای شیائومی
۱.تفاوت بین برندهای مختلف شیائومی در چیست؟
شیائومی برندهای مختلفی دارد که ممکن است باعث سردرگمی مشتریان شود. اولاً، شیائومی محصولات اصلی خودش را دارد. این محصولات قبلاً دارای نام “Mi” بودند، اما حالا این عبارت حذف شده است و صرفاً از نام خود شرکت استفاده میشود. شیائومی جدیدترین گوشیهای پرچمدار و تاشوهای خود را تحت برند اصلیاش معرفی میکند، و البته گزینههای ارزانتری نیز در بین آنها پیدا خواهند شد.
گوشیهای اقتصادی شیائومی تحت برند ردمی عرضه میشوند. این گوشیها هرچند توسط شیائومی ساخته میشوند، اما وجود برند ردمی روی این گوشیها نشاندهنده آن است که ما با یک گوشی ارزانتر از مدلهای اصلی سروکار داریم.
برند بعدی، بلک شارک (Black Shark) است که به گوشیهای گیمینگ شیائومی اختصاص دارد و تمرکز آنها روی عملکرد منحصربهفرد و ویژگیهایی مثل سیستم خنککننده پیشرفته، دکمههای کنترلی اضافی و طراحیهای جسورانه است.
و سرآخر برند پوکو را داریم. پوکو هرچند در ابتدا بهعنوان برند فرعی شیائومی شروع به کار کرد، اما از نظر فنی یک شرکت مستقل است. با این حال، از کارهای تحقیق و توسعه شیائومی و نرمافزار این شرکت استفاده میکند. بنابراین گوشیهای پوکو تا حدود زیادی شبیه به گوشیهای برند شیائومی و ردمی هستند. این گوشیها مثل مدلهای ردمی اقتصادی هستند و مثل مدلهای شیائومی روی قدرت و عملکرد تمرکز دارند.
۲. آیا گوشیهای شیائومی را باید از چین بخریم؟
اگر شما در آمریکا زندگی می کنید، برای خرید گوشیهای شیائومی ممکن است به یکی از واردکنندگان چینی مثل GearBest و Geekbuying مراجعه کنید. با اینحال، برخی مدلهای شیائومی همچنان منحصر به بازار چین هستند.
اگر قصد خرید یک مدل وارداتی را دارید حتما مطمئن شوید که یک مدل با رام جهانی را میخرید. مدلهای جهانی شیائومی خوشبختانه به سرویسهای گوگل دسترسی دارند و یک رابط کاربری انگلیسی زبان روی آنها وجود دارد. اگر بهطور ناخواسته یک مدل رام چینی را خریداری کردید، میتوانید در اینترنت نحوه نصب گوگل پلی را روی آن پیدا کنید.
اگر گوشیهای شیائومی را از چین خریداری میکنید، باید به این نکته توجه داشته باشید که حقوق مصرفکنندگان شما متفاوت خواهد بود و اگر مشکلی برای گوشیتان پیش بیاید، احتمالا دسترسی راحتتری به پشتیبانی پس از فروش نخواهید داشت.
همچنین اگر قصد خرید گوشیهای شیائومی از چین را دارید، زمان ارسال آن ممکن است طولانیتر باشد، هرچند که گزینههای ارسال رایگان و سریع نیز ممکن است وجود داشته باشند. در ضمن، هزینههایی نیز ممکن است بر شما تحمیل شوند. برای مثال، ممکن است از شما خواسته شود که در هنگام وارد کردن گوشی، عوارض واردات آن را بپردازید.
۳.گوشی های شیائومی از چه نرم افزاری استفاده می کنند؟
همه گوشیهای شیائومی سیستمعامل اندروید را در کنار رابط کاربری MIUI اجرا میکنند.
اگر بخواهیم صادقانه بگوییم، MIUI رابط کاربری مورد علاقه بسیاری از کاربران اندروید نیست. این رابط کاربری کمی شلوغ و پیچیده است. با این حال، تجربه روان و گزینههای سفارشیسازی زیادی را در اختیار شما قرار خواهد داد.
منبع: Techadvisor
21st November 24