موتورولا اولین سازنده تلفن همراه است و میتوان از این برند بهعنوان یکی از قابلاحترامترین برندهای تولیدکننده گوشی یاد کرد. موتورولا Moto G54 یکی از نمایندگان مقرون بهصرفه و جدید این شرکت است که قیمتی حدود ۷.۵ میلیون تومان دارد. ویژگیهای حائز اهمیت مانند نمایشگر ۱۲۰ هرتزی +FHD، طراحی مینیمال، چیپست نسبتاً قدرتمند Dimensity 7020 و دوربین ۵۰ مگاپیکسلی، این دستگاه را به یکی از گزینههای اصلی خرید گوشی تا ۸ میلیون تومان تبدیل کرده است. با بررسی موتورولا Moto G54 همراه دیجیاتو باشید.
بررسی ویدیویی موتورولا Moto G54
تماشای ویدیو از آپارات
مشخصات فنی موتورولا Moto G54
نام گوشی | موتورولا موتو G54 |
نمایشگر | ۶.۵ اینچی IPS LCD با رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پیکسلی و نرخ رفرش ۱۲۰ هرتزی |
چیپست | مدیاتک Dimensity 7020 |
حافظه رم | ۴ یا ۸ گیگابایت |
حافظه داخلی | ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایت |
سیستمعامل | اندروید ۱۳ |
دوربین اصلی | دوگانه شامل دوربین عریض ۵۰ مگاپیکسلی و ماکروی ۲ مگاپیکسلی |
دوربین سلفی | ۱۶ مگاپیکسلی |
باتری | ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی |
فناوری شارژ | سیمی ۱۵ وات |
وزن | ۱۷۷ گرم |
بدنه | قاب پشتی چرم مصنوعی / فریم پلاستیکی |
قابلیتهای جانبی | مجهز به اسپیکر استریو، حسگر اثر انگشت روی دکمه پاور، جایگاه کارت حافظه و پشتیبانی از شبکه 5G |
گارانتی | ۱۲ ماهه جی پرو |
قیمت | مدل ۸/۲۵۶ گیگابایتی حدود ۷.۵ میلیون تومان |
گوشیهای موتورولا با گارانتی جی پرو در بازار عرضه شدهاند. جی پرو یکی از زیرمجموعههای جیاسام سرویس است. این گارانتی ۱۲ ماهه ویژگیهایی مانند تعویض بیقیدوشرط، پوشش سرقت تا ۱۰۰ میلیون تومان و تعمیرات رایگان را برای کاربران بهارمغان میآورد. همچنین با این گارانتی امکان تعویض و ارتقاء گوشیهای خود را خواهید داشت. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید وارد سایت جی پرو شوید.
طراحی و کیفیت ساخت
موتو G54 ظاهری کاملاً ساده دارد و همین میتواند آنرا در نظر بسیاری از کاربران جذاب جلوه دهد. این میانرده اقتصادی در پنج رنگ مختلف عرضه شده که ما رنگ سبز آنرا در اختیار داریم. همانطور که از موتورولا انتظار میرود، موتو G54 هم مینیمال بهنظر میرسد. روی نمای پشت دستگاه تنها ماژول مستطیلی شامل دوربین دوگانه و فلش LED و در پنل نیز لوگوی موتورولا بهچشم میخورد.
جنس پنل پشتی دستگاه از چرم گیاهی بوده که بافت جالبی هم دارد. بهکارگیری چرم گیاهی در این بخش منجر به عدم جذب لک چربی و رد اثر انگشت، کاهش احتمال ایجاد خطوخش و البته انتقال حس پریمیومتر به کاربر شده است. لبههای دور پنل پشتی نیز تقریباً تخت هستند و بهلطف بهرهمندی از وزن ۱۷۷ گرمی، کار کردن طولانی با موتو G54 دستانتان را خسته نخواهد کرد. ضخامت دستگاه نیز به ۸ میلیمتر میرسد که رقم معقولی است.
روی فریم موتو G54 چیزی جز موارد قابلانتظار، یعنی دکمههای ولوم و حسگر اثر انگشت روی دکمه پاور، اسلات سیمکارت، پورت USB-C، اسپیکر استریو و میکروفونهای دستگاه دیده نمیشود. سرعت و دقت شناسایی اثر انگشت توسط حسگر تعبیه شده روی دکمه پاور بسیار خوب است؛ البته برای قفلگشایی دستگاه از تشخیص چهره هم میتوان استفاده کرد، اما این روش امنیت کمتری دارد. یکی از جذابترین ویژگیهای موتورولا Moto G54، اسپیکر استریوی آن با دو خروجی صدا است. یکی از این خروجیها روی قسمت پایین قرار گرفته و دیگری نیز با اسپیکر مکالمه ادغام شده تا توانایی پخش صدا از دو جهت را داشته باشد. این اسپیکر با بهرهمندی از بلندی و کیفیت صدای مناسب، عملکرد خوبی را در رده قیمتی خود بهنمایش میگذارد.
قاب جلویی موتو G54 نمایشگر ۶.۵ اینچی با حفرهای در بالای آنرا شامل میشود. این حفره میزبانی از دوربین سلفی میانرده موتورولا را برعهده دارد. کیفیت ساخت دستگاه نیز نسبت به دیگر رقبای همقیمت، تفاوت چندانی ندارد و نباید انتظار استاندارد IP را داشت.
نمایشگر
موتورولا نمایشگر IPS LCD با ابعاد ۶.۵ اینچی، رزولوشن فول اچدی پلاس و نرخ رفرش ۱۲۰ هرتزی را در میانردهاش بهکار برده است. اینکه رقبای این گوشی از جمله ردمی نوت ۱۲ ۴جی و گلکسی A15 به نمایشگر اولد مجهز هستند را نباید از یاد برد؛ اما همچنان نمایشگر موتو G54 با این پنل نیز کیفیت بالایی دارد. حداقل و حداکثر روشنایی نمایشگر، غنای رنگها و شفافیت تصویر فاکتورهایی هستند که نمایشگر این میانرده عملکرد خوبی در آنها دارد. باوجوداین، مشکل نشتی نور در اطراف حفره و قسمت پایین نمایشگر تا حدودی میتواند آزاردهنده باشد. نرخ رفرش بالا نیز فاکتوری است که به نمایش روان و نرم انیمیشنها در این گوشی کمک شایانی کرده است.
نرمافزار و رابط کاربری
موتورولا از اندروید ۱۳ روی موتو G54 استفاده کرده که شباهت بسیار زیادی به اندروید خام دارد. ظاهراً این گوشی تنها یک نسخه بهروزرسانی اندروید را دریافت میکند که این موضوع تا حد زیادی عجیب است؛ درعوض ٣ سال بهروزرسانی امنیتی برای موتو G54 منتشر خواهد شد. مزیت بهکارگیری این نوع پوسته، سهولت بالا در استفاده و البته سبکی آن است. موتورولا با علم به این موضوع، تغییر چندانی در اندروید نداده و صرفاً برخی ویژگیهای خاص خود را در اختیار کاربران قرار میدهد.
اصلیترین شخصیسازی موتو G54 به بخش ژستهای حرکتی آن مربوط میشود. موتورولا ژستهای خاص و البته جذاب خود را در این گوشی نیز بهارمغان آورده تا با ورود به اپ Moto، امکان استفاده از آنها را داشته باشید. دو بار تکان دادن گوشی سبب روشن شد فلش LED میشود. همچنین با چرخاندن موتو G54 در هوا بلافاصله وارد دوربین خواهید شد. ژستهای حرکتی متنوع دیگری برای باز کردن سریع اپ، ثبت اسکرینشات و سایر کارها نیز در دسترس هستند.
عملکرد سختافزاری
موتو G54 از تراشه ۶ نانومتری مدیاتک Dimensity 7020 قدرت میگیرد. این تراشه به پردازنده ٨ هستهای شامل ٢ هسته قدرتمند Cortex-A78 با حداکثر فرکانس ٢.٢ گیگاهرتز و ۶ هسته کممصرف Cortex-A55 با حداکثر فرکانس ٢.۰ گیگاهرتز تجهیز شده است. مدیاتک ماژول گرافیکی ناشناخته IMG BXM-256-8 را در این تراشه بهکار گرفته تا اجرای بازیها برعهده آن باشد. یکی از جذابترین ویژگیهای این میانرده اقتصادی، ظرفیت بالای فضای ذخیرهسازی و رم آن بهشمار میآید. بههمینترتیب، ٢۵۶ گیگابایت حافظه داخلی و ٨ گیگابایت رم مجموعه سختافزاری این گوشی را تکمیل کردهاند.
چیپست Dimensity 7020 در قیاس با اسنپدراگون ۶٨۵ بهکار رفته در ردمی نوت ١٢ مدل 4G قدرت بسیار بیشتری دارد. در مقایسه با مدیاتک Helio G99 موجود در گلکسی A15 نیز نماینده موتورولا عملکرد بهتری را بهنمایش میگذارد. بههمینترتیب، موتو G54 گزینهای مناسبتر برای کاربرانی است که تهیه گوشی مقرون بهصرفه برای بازی کردن هستند. بررسیهای دیجیاتو نیز از اجرای روان و بدون لگ کالآودوتی موبایل و آسفالت ٩ روی این میانرده موتورولا حکایت دارند.
دوربین
موتورولا مانند سایر رقبا در Moto G54 از دوربین اصلی دوگانه ٢+۵۰ مگاپیکسلی بهره گرفته که یکی دوربین عریض و دیگری برای ثبت تصاویر ماکرو است. این گوشی دوربین فوقعریض ندارد؛ اما گوشیهای مجهز به این دوربین در بازه قیمتی حدود ٨ میلیون تومان عملاً عملکرد خوبی را بهنمایش نمیگذارند. دوربین جلوی ١۶ مگاپیکسلی موتو G54 نیز وظیفه ثبت تصاویر سلفی را دارد. از آنجایی که دوربین ماکروی موتو G54 کیفیت چندان خوبی را ارائه نمیدهد، تنها از تجربه عکاسی با دوربین عریض و سلفی آن میگوییم.
دوربین ۵۰ مگاپیکسلی موتو G54 در روز و محیطهایی با روشنایی مناسب، تصاویر بسیار خوبی را ثبت میکند. تصاویر ثبت شده با این دوربین پس از گرفته شدن، بهشدت تحت پروسه پردازش تصویر قرار میگیرند؛ اما خروجی نهایی آنها کاملاً مطلوب است. رنگهای غنی و گستره دینامیکی بالا همراه با جزئیات بالای تصاویر، دوربین عریض این گوشی را به گزینهای مناسب برای عکاسی بدل کردهاند.
در شب و محیطهای کمنور پیشنهاد میشود از ویژگی Night Vision استفاده کنید تا تصاویر با نویز کمتر و روشنایی بیشتری ثبت شوند. دوربین سلفی موتو G54 نیز بیشتر در شرایط نوری مناسب عکسهای خوبی میگیرد و با کاهش نور محیط، جزئیات در آن از دست میروند. برای مشاهده نمونه تصاویر دوربین این گوشی، نگاهی به بررسی ویدیویی آن در بالا بیندازید.
باتری و شارژ
موتورولا باتری ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی را در کالبد میانرده مقرون بهصرفهاش قرار داده است. از آنجایی که موتو G54 از ترکیب نرمافزاری سبک و سختافزار بهینه بهرهمند شده، انتظار داریم شارژدهی باتری آن نیز بالا باشد. نتیجه تست باتری PCMark در دفتر دیجیاتو نیز از شارژدهی ١١ ساعته دستگاه حکایت دارد که برای استفاده روزمره نوید شارژدهی ١.۵ تا ٢ روزه را میدهد. موتو G54 از فناوری شارژ ١۵ واتی پشتیبانی میکند، اما عجیب اینکه موتورولا شارژر ٢۰ واتی را در جعبه محصول قرار داده است. برای شارژ کامل این گوشی موتورولا، بهکمی بیشاز ١.۵ ساعت زمان احتیاج دارید که زمان نسبتاً زیادی محسوب میشود؛ زیرا ردمی نوت ١٢ با پشتیبانی از فناوری شارژ ٣٣ واتی تنها به ١ ساعت زمان برای فول شارژ شدن نیاز دارد.
جمعبندی بررسی موتورولا Moto G54
موتو G54 میانردهای اقتصادی اما ویژه از موتورولا است که میتواند از گزینههای اصلی خرید گوشی با قیمت کمتر از ٨ میلیون تومان باشد. طراحی مینیمال، نمایشگر ١٢۰ هرتزی با کیفیت مناسب، قدرت سختافزاری بالا، ظرفیت بالای رم و حافظه داخلی، دوربین اصلی باکیفیت و باتری پردوام از نقاط قوت اصلی این گوشی هستند. فهرست نقاط ضعف موتو G54 را هم مواردی چون سرعت پایین شارژ، بیبهرگی از نمایشگر OLED و دریافت تنها ١ نسخه بهروزرسانی اندروید تشکیل دادهاند. این گوشی با گارانتی جی پرو با شعار «یک گارانتی واقعی» قابل خریداری است.
منبع : منبع
9th November 24